Jasmuheen – Ambasadoarea Păcii în lume – a folosit Ganoterapia pentru a-şi purifica, întări şi regenera sistemul fizic.
„Ciuperca Gano Reishi a fost consumată timp de secole de către împăraţii chinezi, pentru puterile sale vindecătoare, de susţinere a vieţii şi de regenerare. Venerată de către cei care o cultivă, se spune că ea reprezintă hrana nemuririi şi este cunoscută ca fiind Regele Plantelor”.
„Ganoterapia ajută oxigenarea corpului fizic şi încurajează capacitatea înnăscută de vindecare a sistemului imunitar”.
„Atunci când ne vindecăm pe plan personal, vindecăm în acelaşi timp şi lumea”.
„Începeţi un program de detoxificare şi regenerare folosind Ganoterapia”
(din cartea „Vindecare armonioasă şi Calea Nemuritorilor” apărută la editura For You, Jasmuheen).
La începutul anului 2007 am aflat că una dintre cele mai îndrăgite fiinţe de pe pământ, ale cărei cărţi i le citeam cu atâta drag, a avut cancer. Pentru început am fost puţin uimită, mai ales că ştiam că ea a reuşit ne vindece pe mulţi dintre noi, cu dragostea, dăruirea, cunoaşterea ei şi cu exemplul ei. Este vorba de Jasmuheen, Ambasadoarea Păcii în lume. Am citit pe nerăsuflate cartea în care autoarea îşi destăinuie cu sinceritate trăirile din momentul în care a aflat că are cancer, până la vindecare. În cartea sa, „Vindecare armonioasă şi Calea Nemuritorilor” apărută în 2005 la Editura For You, Jasmuheen dezvăluie pas cu pas, modul în care Ganoterapia a ajutat-o în tratarea cancerului de piele ce l-a avut la buza superioară. Pentru vindecarea ei, Jasmuheen a ajuns să folosească până la 22 de capsule pe zi. Este prima şi singura dată când am descoperit că folosirea Ganodermei în viaţa de zi cu zi portă numele de ganoterapie.
Astfel am început să cercetez tot mai multe despre Ganoterapie, cu atât mai mult cu cât am citit că „ganoterapia era folosită cu success pentru a trata şi elimina cancerul şi multe alte boli. Aceasta terapie poate curăţa, regla şi reconstrui corpul la nivel intern, prin dezintoxicare şi, totodată, prin fortificarea sistemului imunitar.” (Jasmuheen). Iar faptul că Ganoderma era denumită „Planta lui Dumnezeu” m-a fascinat şi mai mult. Tot de aici mi-a venit şi ideea de a dezvolta acest site, unde să adăugăm descoperirile ce le fac pas cu pas, împreună cu cei din echipa.
Ce este ganoterapia?
Ganoterapia se bazează pe tratarea cu ajutorul ciupercii Ganoderma Lucidum- o specie de ciupercă medicinala- , şi are la bază metode diferite de folosire a acestei plante, ce mai poartă denumirea de Gano sau Reishi. Fascinant este că împăraţii chinezi o cunoşteau încă de două mii de ani şi o consumau pentru puterile sale vindecătoare, de susţinere a vieţii, de regenerare şi un valoros remediu naturist datorită importantelor sale calităţi.
De ce era venerată Gano?
În istoriile asiatice, când un om ajungea să fie zeificat, cu siguranţă era considerat un om mare. Ce anume face ca Ganoderma, o simplă ciupercă să fie zeificata timp de două mii de ani? Ce valoare specială ar avea ea?
Asiaticii considerau Ganoderma „Regele miraculos al plantelor”. Era căutată pentru proprietăţile sale medicinale ce îmbunătăţeau capacitatea organismului de a se vindeca. Destul de rară în vest, Ganoderma Lucidum a fost venerata că plantă medicinală de către împăraţii marilor dinastii chinezeşti şi japoneze, băută împreună cu ceaiurile lor speciale şi fierturi de ciuperci pentru a obţine o vitalitate crescută şi o viaţă lungă.
Sute de oameni au fost preocupaţi dintotdeauna de misterul morţii, de fântâna tinereţii şi de nemurire. Shen-Nung, părintele agriculturii şi al medicinii, a alcătuit acum 2000 de ani, aşa numita „Materia Medica”. În ea au fost înregistrate mai mult de 300 de plante medicinale, printre care principala plantă medicinală surprinsă în detaliu a fost Ganoderma Lucidum. Ea a fost descrisă, încă de pe atunci, ca având efect de încetinire a îmbătrânirii şi de revitalizare a organismului, când este consumată în mod regulat. Această carte este considerată de referinţă şi în zilele noastre.
Gano, simbol al prosperităţii şi păcii
Ulterior Ganodrma a fost considerată, în China antică, un simbol al prosperităţii şi păcii şi chiar un subiect de tribut. Ţăranii şi oamenii de la munte căutau fără încetare ciuperca magică în ţinuturile muntoase, îndepărtate şi dens împădurite. Astfel, Ganoderma a devenit simbolul sfinţeniei, al nobilimii, al recoltelor bogate, al prosperităţii naţionale, un talisman naţional mai bine de două mii de ani.
În natura, Gano este rară şi preţioasă. Din sutele de specii cunoscute, doar 200 sunt apreciate pentru veleităţile terapeutice. Taoiştii au zeificat Ganoderma mai mult decât împăratul Woo Di Han, pe timpul căruia Gano a fost recunoscută că plantă norocoasă cu puteri misterioase. Taoiştii considerau că prin meditaţii şi ierburi magice erau capabili să se înalţe la cer şi să devină nemuritori, de aceea au făcut toate eforturile să o cultive. Scopul filosofiei lor era viaţa veşnică, însă, graţie Ganodermei, aceştia au dobândit o viaţă mai bună, încă de pe pământ. Prin influenţa chineză, ciuperca Reishi a devenit talisman al păcii şi în Japonia, Coreea, ţări care împreună cu Statele Unite au pus bazele unei asociaţii de studiu a Ganodermei. Şi nu sunt singurii…
Cea mai fascinantă plantă
Ganoderma Lucidum este planta cea mai apropiată de perfecţiunea din natură. Ţăranilor ce încercau să o fure li se tăia mâna, ea fiind disponibilă doar celor bogaţi sau claselor înalte. Ganoderma a fost învăluită în mister timp de mai bine de o mie de ani. Oamenii cunoşteau doar faptul că „te poate menţine tânăr şi că prelungeşte viaţa în cazul administrării constante”.
„Ganoterapia era folosită cu success pentru a trata şi elimina nu numai cancerul, dar şi multe alte boli. Această terapie poate curăţa, regla şi reconstrui corpul la nivel intern, prin dezintoxicare şi, totodată, prin fortificarea sistemului imunitar… Funcţia tratează funcţia. Pentru a face că sistemul imunitar să funcţioneze, se va îndepărta orice îl face să nu funcţioneze. Aceasta este Ganoterapia.”