În istoriile asiatice, când un om ajungea sa fie zeificat, cu siguranţă era considerat un om mare. Ce anume face ca Ganoderma, o simplă ciupercă sa fie zeificată timp de două mii de ani? Ce valoare specială ar avea ea?

Chinezii considerau că Ganoderma este “Regele miraculos al plantelor”. Era căutată pentru proprietăţile sale medicinale ce îmbunătăţeau capacitatea organismului de a se vindeca. Destul de rară în vest, Ganoderma Lucidum a fost venerată ca plantă medicinală de către împăraţii marilor dinastii chineze şi japoneze, băută împreună cu ceaiurile lor speciale şi fierturi de ciuperci pentru a obţine o vitalitate crescută şi o viaţă lungă.
Sute de oameni au fost preocupaţi dintotdeauna de misterul morţii, de fântâna tinereţii şi de nemurire. Shen-Nong, recunoscut de chinezi ca fiind părintele agriculturii şi medicinii, a alcătuit acum 2000 de ani, aşa numita “Materia Medica”. În ea au fost înregistrate mai mult de 300 de plante medicinale, printre care principala plantă medicinală surprinsă în detaliu a fost Ganoderma Lucidum. Ea a fost descrisă, încă de pe atunci, ca având efect de încetinire a îmbătrânirii şi de revitalizare a organismului, când este consumată în mod regulat. Această carte este considerată de referinţă şi în zilele noastre.

Gano, simbol al prosperităţii şi păcii
Ulterior Ganoderma a fost considerată un simbol al prosperităţii şi păcii şi chiar un subiect de tribut. Ţăranii şi oamenii de la munte căutau fără încetare ciuperca magică în ţinuturile muntoase, îndepărtate şi dens împădurite. Astfel, Ganoderma a devenit simbolul sfinţeniei, al nobilimii, al recoltelor bogate, al prosperităţii naţionale, un talisman naţional de mai bine de două mii de ani.

În natură, Gano este rară şi preţioasă. Se cunosc sute de specii, însă doar câteva sunt apreciate pentru veleităţile terapeutice. Taoiştii au zeificat Ganoderma mai mult decât împăratul Woo Di Han, pe timpul căruia Gano a fost recunoscută că planta norocoasă cu puteri misterioase. Taoiştii considerau că prin meditaţii şi ierburi magice erau capabili să se înalţe la cer şi să devină nemuritori, de aceea au făcut toate eforturile să o cultive. Scopul filosofiei lor era viaţa veşnică, însă graţie Ganodermei, aceştia au dobândit o viaţă mai bună, încă de pe pământ. Prin influenţa chineză, ciuperca Reishi a devenit talisman al păcii şi în Japonia, Coreea, ţări care împreună cu Statele Unite au pus bazele unei Asociaţii de studiu a Ganodermei.