Raport al D-l Isao Tani de la Institutul de Cercetări Medicale al Universităţii Kinki
Majoritatea subiecţilor asupra cărora s-a efectuat acest experiment erau hipertensivi. Presiunea sanguină a arătat îmbunătăţiri semnificative: unul dintre pacienţi, în decurs de trei luni, a ajuns de la o tensiune de 180/96 mm Hg la 126/94 mm Hg. Un asemenea progres remarcabil este rareori întâlnit în afara utilizării antihipertensivelor.
În cazul unei paciente suferind de arterioscleroză, presiunea sanguină a scăzut de la 158/77 mm Hg la 128/67 mm Hg, după trei luni de zile. De asemenea, nivelul colesterolului s-a îmbunătăţit, de la 269 la 242.
Examinând un alt pacient care suferea de hipertensiune asociată cu dureri de cap şi de umeri, s-a constatat că presiunea lui sanguină s-a diminuat în decursul unei luni de zile de la 151/78 mm Hg la 118/72 mm Hg, iar durerile dispăruseră.
La pacienţii care acuzau hipertensiune şi dureri, ambele probleme s-au ameliorat.
Bazându-ne pe rezultatele de mai sus, putem trage concluzia că Ganoderma este utilă în cazul pacienţilor cu hipertensiune. Utilizarea de antihipertensive pentru a reduce presiunea sanguină, micşorează presiunea sistolică, însă nu şi pe cea diastolică. Ganoderma, însă, le poate diminua pe amândouă, ceea ce demonstrează extraordinara sa eficienţă.